Wie ben ik

Ik ben Saskia en woon samen met mijn man Steven en onze dochters Ellen & Elke in het West-Vlaamse Ingelmunster. Onze roedel bestaat momenteel uit enkele Berner Sennen beren die bij ons in huis leven ...

Een eenmalige deelname aan een Berneractiviteit leidde tot een grote hobby die nog altijd aan het uitbreiden is. Het begon allemaal in 2002: we deden met onze eerste Berner Bronko mee aan een jonge hondendag van de BKZS en daar werd gezegd dat we showtraining moesten volgen want blijkbaar stelden we onze Bronko niet zo goed voor, toch niet zoals het moest. En op die showtraining (Lauwe of Oostkamp) zijn we in contact gekomen met andere fokkers en zo kwam van het ene het andere ... Ik (Saskia) was gebeten van de Berner-microbe (Steven daarentegen is er wat in mee gesleurd ;-) ... In september 2002 heb ik me dan ingeschreven in de cursus hondenfokker zodat ik nog meer zou te weten komen over wat er precies allemaal komt bij kijken (en was dat meer dan ik dacht zelfs met al een kast vol boeken in huis) ... Maar we hielden vol, ik was zo geboeid dat ik de droom koester om ooit voltijds met honden bezig te kunnen zijn.

Nu de dag van vandaag ben ik met glans afgestudeerd van de cursus hondenfokker en zijn we de trotse eigenaar van een kleine liefhebberskennel.
Ons eerste nestje is geboren op 19 maart 2006. Ondertussen heb ik ook de cursus 'zelfstandig hondeninstructeur' afgewerkt en heb ik nu, na de opleiding hondentrimmer, mijn eigen hondenkapsalon. 
Zo kan ik de nieuwe eigenaars op alle vlakken met raad en daad bijstaan. 

De ouderdieren zijn geröntgend op voor- en achterhand. De pups zijn geboren in huis en groeien op in onze woonkamer zodat ze wennen aan dagdagelijkse geluiden en dingen. Eenmaal ze ouder worden komen ze regelmatig naar buiten: in de grote nieuwe wereld of gewoon spelen in de tuin (bvb in een tunnel, in een autoband, ... ) of mee naar school als we de meiden afhalen van school. Leiband training komt ook voor op ons lijstje. Kortom we zetten ons helemaal in om goeie sociale pups op te verkrijgen.

De pups krijgen een stamboom Sint Hubertus. 
Ze worden gechipt en krijgen een europees paspoort met de nodige vaccinaties via titerbepaling.

Voorlopig geen nesten gepland


Alvast veel plezier met het bekijken van onze site !

 

Ghosita van 't Bronkshof
Ghosita van 't Bronkshof
Darusha
Darusha
Darusha
Darusha
Ik en Ghosita
Ik en Ghosita
Quita, Elke en Oonah
Quita, Elke en Oonah
Onze kids met puppies
Onze kids met puppies